Кулинарната блогърка и фотограф Габриела Цулин приготви за нас този веган деликатес “Пълнен цвят на тиквичка с бадемово сиренце”. Ето и рецептата, за да си го приготвите и вие. За хората, които се хранят без млечни е много подходяща, тъй като използва веган алтернатива на краве сиренето – бадемов деликатес на Жива Храна.

Безглутенова рецепта на деликатес от цвят на тиквичка с веган бадемово сирене     Рецепта за безглутеновов ястие от цвят от тиквичка с веган бадемово сирене     

Необходими продукти:

8 цвята от тиквичка

100 гр бадемово веган сирене

30 гр суров белен шамфъстък

50 гр кокосово брашно

2 яйца

доматен сос за сервиране (по желание)

Начин на приготвяне:

Намачкайте с вилица бадемовото веган сирене. С помощта на хаванче натрошете на малки парченца шам фъстъка, а след това го добавете към веган сиренето. Добавете и яйцето и разбъркайте добре.

Почистените цветове на тиквичка ги напълнете с приготвената смес. А другото яйце разбийте с вилица и потопете всеки цвят в яйце, а след това и в кокосовото брашно.

Подредете в тавичка и печете на 200 градуса за 10-15 минути. В еър фрайър печете на 200 градуса за 6 минути. Подредете цветовете от тиквичка в чиния и поднесете с доматен сос.

Добър апетит!