Рецепта за безглутенова торта без печене
Необходими продукти:
400 грама био кокосов специалитет
150 грама био крънч с активирани семена Luna
200 грама кашу какаова паста Гайо
50 грама кокосова захар
100 грама оризови меденки
15 грама телешки желатин на прах
Приготвяне:
Натрошете оризовите меденки (отделете три меденки за декорация) до образуването на фини трохи.
Добавете крънчито с активирани семена като начупите и него, за да се получат по – фини частици.
Сложете всичко в купа и добавете 5 грама от кашу какаовата паста. Разбъркайте до хомогенизиране.
Изсипете сместа в чиния с размер около 18 сантиметра. Сложете ринг за торта и изсипете получената смес.
Притиснете добре с лъжица, за да се образува твърд блат.
Разтворете желатина в 30 милилитра хладка вода и го оставете да набъбне.
След като набъбне достатъчно го разтворете на водна баня при температура около 45-60 градуса.
Изсипете разтворения желатин в дълбока купа и добавете веган млякото и кокосовата захар.
Изсипете сместа върху блата и сложете чинията в хладилник за 3-4 часа, за да стегне.
След това извадете чинията от хладилника, отстранете ринга за торта и полейте с останалата част кашу паста отгоре.
Декорирайте с оризови меденки и крънч с активирани семена.
Приятен апетит!