Рецепта за безглутенова торта без печене

Сурова безглутенова торта рецепта

Необходими продукти:

400 грама био кокосов специалитет

150 грама био крънч с активирани семена Luna 

200 грама кашу какаова паста Гайо

50 грама кокосова захар

100 грама оризови меденки

15 грама телешки желатин на прах

Приготвяне:

Натрошете оризовите меденки (отделете три меденки за декорация) до образуването на фини трохи.

Добавете крънчито с активирани семена като начупите и него, за да се получат по – фини частици.

Сложете всичко в купа и добавете 5 грама от кашу какаовата паста. Разбъркайте до хомогенизиране.

Изсипете сместа в чиния с размер около 18 сантиметра. Сложете ринг за торта и изсипете получената смес.

Притиснете добре с лъжица, за да се образува твърд блат.

Разтворете желатина в 30 милилитра хладка вода и го оставете да набъбне.

След като набъбне достатъчно го разтворете на водна баня при температура около 45-60 градуса.

Изсипете разтворения желатин в дълбока купа и добавете веган млякото и кокосовата захар.

Изсипете сместа върху блата и сложете чинията в хладилник за 3-4 часа, за да стегне.

След това извадете чинията от хладилника, отстранете ринга за торта и полейте с останалата част кашу паста отгоре.

Декорирайте с оризови меденки и крънч с активирани семена.

Приятен апетит!